Okul Dergisindeki Dernek Tanıtım Yazımız

13.12.2016

Okulumuzun dergisi Hezarfen'de Mezunlar Derneği'nin tanıtımı ve mezunların okula karşı duygu ve düşüncelerinin olduğu bölümler yer almıştır. Dergiyi çıkartan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi kutluyor; derneğimize dergilerinde yer verdikleri için teşekkür ediyoruz.

 

 

TANITIM YAZIMIZ:

 

Merhaba Değerli Arkadaşlar,                                                                                                       
            Kartal Yüksel İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu olarak hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.
            Bizler ilk kez 2011 yılında okulumuzun ilk mezunlarından olan birkaç arkadaş ile bu yola çıktık. Bu tarihte okulumuz ilk mezunlarını vereli henüz 3 sene gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, ilkleri başarma isteği ve arzusuyla bu derneğin kuruluşu için elimizden geleni yaptık ve bugünlere geldik.
            Mezunlar Derneğinin asıl amacı lise yıllarında yaşanan değerlianları, lise bittikten sonrada olabildiğince yaşatmak, kazanılan dostlukları, paylaşılan anıları, bir ömür artırarak devam ettirmektir.
            Bizler KYİAAOL-MED olarak öncelikle tamamen gönüllülük esasına bağlı bir grup arkadaşla, o senelerde hepimiz daha öğrenciyken, her şey hayatta hala zorken; derneğin temellerini attık, birlik olduk ve maddi manevi desteğimizi esirgemeyerek derneğimizi her geçen gün geliştirdik. Amacımız derneğimizi tüm mezunlarımıza tanıtmak, üye sayımızı olabildiğince artırmak ve gittikçe daha da büyümektir. Bu nedenle okul yönetimi ile daima iş birliği içinde çalıştık ve okulda yapılan özel günlerin çoğuna katılarak derneğimizi arkadaşlara olabildiğince anlatmaya çalıştık. Okulumuzda bazı dönemlerde yemek organizasyonları düzenledik. Lise sonrası eğitime ait bilgilendirme seminerleri verdik. Son birkaç senedir düzenli bir şekilde mezun arkadaşlarımızı, mezun olacak arkadaşlarımızla buluşturarak deneyimlerini paylaşmalarını sağladık. Meslekler hakkında tüm lise okuyan arkadaşlarımıza ışık tutmaya çalıştık. Tercih dönemlerinde mezunlarımızın yalnız bırakmadık, tercih ve yerleştirme dönemlerinde sosyal medya üzerinden yardımcı olduk ve seneler ilerledikçe özellikle derneklerin yaşaması ve gelişmesi için yadsınamayacak bir gerekliliği olan maddi kaynakların artmaya başlamasıyla daha geniş çapta organizasyonlar yapmaya devam etmekteyiz.
            Hepimizin bildiği üzere mezunlar derneği olan okullar derneğiyle birlikte bir bütündür. Derneğin güçlü olması, gelişmiş olması; lisenin güçlü olmasını, lisenin adının daha çok duyulmasını sağlayacaktır ve derneğin daha güçlü olması da faaliyet gösterebilmesini artıracaktır. Derneğimizin güçlü olması ve giderek büyüyebilmesi de temelde; mezunlarımızın bizlere destek vermesine, üye olmasına, üye olarak yapılan faaliyetlere katılmasına bağlıdır. Unutulmamalıdır ki bu iş, bir bayrak yarışıdır.
            Sizlere KYİAAOL-MED olarak kendimizi tanıtmaya çalıştık. Sözlerimizi bitirirken bizlerin bu lisede okuyarak bu günlere gelmesini sağlayan değerli Yüksel İlhan Alanyalı çiftine teşekkür bir borç bilir ve şükranlarımızı sunarız. Rahat uyu, İlhan Amca, eserin emin ellerde, ruhun şâd olsun…


YİA'lı olmak bir ayrıcalık, YİAAOL-MED'li olmak bunun doruk noktasıdır.

 

 

 

YİA SİZE NE KATTI BÖLÜMÜYLE MEZUNLARIMIZIN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ

Seda Nur Doganay

2013

Saygi ve edep cevresindeyetistirdi bu okul beni. Bizi en cok zorlayan hocalarin daha kiymetlioldugunugordum. İyi ki bu okulda bazi hocalarla ve baziarkadaslarla birlikte dersler islemis, vakit gecirmisim. İyi ki ergenlik donemimi bu okulda gecirmisim. :D

Furkan ZAR

2013

Kayda değer birşey yok

özge yüksel

2011

Lisede yaşadığım her şey için iyi ki diyebilirim. Bana güzel insanlarla tanışma fırsatı sağladı.

Dr.Erdem Sünger

2008

YİA'nin ilk ogrencilerinden biri olarak, YİA benim icin hayatta alinmis en buyuk riskti o zamanlar. Bilinmezlik icinde başlanan bir lise hayatiydi. Ama başarı icin bazen risk almak gerektiğini en guzelogretenyillarin mimari oldu YİA. Ruhun şâd olsun İlhan Alanyali, bu nesil sana minnettar...

ERDİ AYAZ

2011

Öncelikle istediğim bölüme girmem için iyi bir alt yapı oluşturmamı sağladı. Müthiş bir iş disiplini kazandırdı.

Gülay Bulğan

2013

En güzel dört yılım oradaydı. Çok önemli kişiler ve en önemlisi geleceğimi, mesleğimi kattı. Ben kendimi o sıralarda tanıdım adeta. İyiki liseyi orada okudum, iyiki o dostlukları kazandım, iyiki o mükemmel hocalarla tanıştım, iyiki o yurtta kaldım, iyiki varsın "YİA"...

Mehmet Yılmaz

2008

Dostluk ve güvenin ne kadar önemli birşey olduğunu bu kadar temiz ve iyi insanlar ile bir arada olarak yaşayarak öğrendik.

Mustafa Asım YAYLAKAŞI

2014

9 ve 10. sınıfta hocalarımızın yardımıyla Tübitak'a 3 tane fizik projesi hazırladık. Hazırladığımız projelerde bir çok üst düzey fizik bilgisi öğrendim, şu anda mühendislik okuyorum ve proje hazırlarken öğrendiğim bilgiler sayesinde şu anki derslerimizde çoğu öğrencinin anlayamadığı konuları rahatlıkla anlayabiliyorum. Bunun dışında okulda az öğrenci olması sebebiyle öğretmen ve öğrenciler arasında çok güzel ilişkiler oluşuyor. Bu sayede öğretmenlerimi kendime arkadaş olarak görmeye ve ders ortamında biraz daha rahat olmaya dolayısıyla dersleri daha rahat öğrenmeye başladım. Diğer okullara nazaran çok problemsiz öğrenciler vardı bu yüzden harika dostluklar oluştu. 9. sınıfta 3 tane İngilizce ek dersi yapıyorduk ve belki de bu dersler sayesinde ben üniversitenin hazırlık sınıfını atlamayı başardım. Hocalarımızın hepsi birbirinden değerli ve çok iyi ders anlatabilen, bilgili hocalardı şimdi tek tek sayamasam da hepsi mutlaka bana bir şeyler kattılar...

Dilara KAYMAKCI

2013

Bizler YİA derken 3 harfe sadece bir lise adını sığdırmadık; dostluğu, birlik ve beraberliği, aile olabilmeyi sığdırdık. En özel ve güzel anlarıma şahitlik eden, beni büyüten, dönüp baktığımda özlediğimi hissettiğim, aynısı hiç bir yerde bulamadığım YİA; bana YİA'lı olmanın gururunu, hayatıma ise çok değerli insanları kattı.

GülnameArdaç

2014

Yia'lı olmak aile olmak gibi. İyikilerin anlamını barındırdı hep benim için. İçinde olduğunuz zaman anlayamadığınız ama ayrılınca o samimiyeti aradığınız hem okul hem aile; yia. İyikilerin anlamlarını barındıran dostluklar ve öğretmenler; özleniyor, özletiyor bolca.

Gökhan Koç

2013

Kardeşler edindim.

Büşra Erten

2014

Ve sonra döndük arkamıza birgün.Kapıdan son defa baktık küçük bahçene,kocaman yürekli ögretmenlerine.Buruk bir tebessümle "Teşekkürler İlhan amca; unutulmayacak 4 yıl yaşamamıza,ömürlük dostlar kazanmamıza vesile oldugunicin sonsuz teşekkürler..". İyi ki Yiaidi,şükürkiYia idi.

yunusgürgüz

2013

Yianın bana kattığı şey seviyeydi. Diğer liselerdeki arkadaşlarımda ve daha sonra üniversitede de goremedigim kalitede insanlar yiadaydı.

Paylaş: